1. Planera Din Flytt Noga

Att planera din flytt noggrant är nyckeln till en smidig övergång när du har små barn. Här är några steg att följa:

 • Skapa en tidslinje: Börja med att bestämma ditt flyttdatum och skapa en tidslinje för de olika stegen i flytten. Detta ger dig en översikt över vad som behöver göras och när det behöver vara klart.
 • Checklista: Gör en detaljerad lista över allt som måste göras före, under och efter flytten. Detta inkluderar packning, städning, pappersarbete och mer. Dela upp listan i små, hanterbara uppgifter.

Genom att noggrant planera din flytt kan du minimera stressen och göra övergången så smidig som möjligt för både dig själv och dina barn. Du kan göra flytten extra enkel och smidig för dig och dina barn genom att anlita professionell flytthjälp från oss på CamaService flyttfirma Stockholm.

2. Informera och Förbered Dina Barn

Att förbereda och informera dina barn om den kommande flytten är avgörande för att minska oro och osäkerhet. Här är några sätt att göra detta på:

 • Tidig kommunikation: Berätta för dina barn om flytten så tidigt som möjligt. Anpassa samtalet efter deras ålder och använd en enkel och positiv ton. Förklara varför ni flyttar och försäkra dem om att ni ska ta med er allt som är viktigt.
 • Svara på Frågor: Förvänta dig att dina barn kommer att ha många frågor och känslor om flytten. Var öppen och ärlig när du svarar på deras frågor och lyssna på deras farhågor.
 • Besök Det Nya Hemmet: Om möjligt, ta med dina barn till det nya hemmet innan flytten. Visa dem deras nya rum och de närliggande områdena. Detta kan göra den nya miljön mer bekant och mindre skrämmande.

3. Involvera Barnen I Förberedelserna

Låt dina barn vara en del av förberedelserna inför flytten. Ge dem små uppgifter som de kan hjälpa till med, som att packa sina egna leksaker eller kläder. Detta ger dem en känsla av delaktighet och kontroll över situationen.

4. Packa En Småbarnsvänlig Flyttlåda

Inför flytten kan du skapa en speciell flyttlåda för dina små barn. I den här lådan kan du placera deras favoritleksaker, böcker, kramdjur och några överraskningar. När ni kommer fram till det nya hemmet kan lådan vara tillgänglig direkt för att skapa en känsla av hemma.

5. Trygg Resa Till Den Nya Platsen

 

När det är dags att resa till den nya platsen, se till att säkerheten och bekvämligheten för dina barn är prioriterade:

 • Reseplanering: Om ni ska flyga eller göra en lång bilresa, planera resan noga. Ha med dig allt som dina barn kan behöva under resan, som mat, dryck, leksaker och kläder.
 • Komfort och sovplats: Om ni reser över natten, se till att dina barn har bekväma sovplatser. Medföljande kuddar, filtar eller deras egna kuddar och kramdjur kan göra övernattningen mer bekymmersfri.

 

6. Skapa En Bekant Miljö i Det Nya Hemmet

När ni har nått ert nya hem är det viktigt att göra miljön så bekant som möjligt för dina barn:

 • Packa Upp Deras Saker Först: När ni packar upp, börja med att packa upp dina barns saker och ordna deras rum först. Detta ger dem en trygg plats att komma tillbaka till.
 • Familjens Rutiner: Försök att hålla vanliga vanliga rutiner och schema så mycket som möjligt. Detta ger stabilitet och trygghet åt dina barn i den nya miljön.

 

7. Prioritera Att Skapa Trygghet För Dina Barn

Under de första dagarna i det nya hemmet kan det vara överväldigande för dina barn. Skapa en trygg plats där de kan känna sig säkra och bekväma:

 • Trygg Plats: Prioritera att göra så dina barn känner sig trygga genom att packa upp i deras rum och gärna inreda det efter deras önskemål. Även små barn kan må bra av inredning som affischer eller tavlor på deras idoler eller favoritkaraktärer. Samt ha tålamod, små barn gillar trygghet och det kan ta tid för små barn att anpassa sig till nya miljöer. Att vilja sova med mamma och pappa första veckan är inte ovanligt.
 • Trygghet i Leksaker & Filtar: Låt dina barn ta med sig sina favoritleksaker, gosedjur eller filtar till det nya hemmet. Dessa kan ge tröst och trygghet under övergången.

8. Utforska Det Nya Området Tillsammans

Efter att ni har flyttat är det viktigt att utforska det nya området tillsammans med dina barn. Gå på promenader, besök parker och lekplatser, och upptäck nya platser tillsammans. Detta hjälper barnen att känna sig mer bekväma och bekanta med sin nya omgivning.

9. Öppen Kommunikation

Håll kommunikationskanalerna öppna med dina barn. Låt dem veta att de kan prata med dig om sina känslor, frågor eller bekymmer. Lyssna aktivt och visa förståelse för deras perspektiv. Öppen kommunikation är nyckeln till att hjälpa dem att hantera övergången på ett positivt sätt.

Boka flytthjälp för enkel flytt där du kan vara närvarande med barnen!

Genom att boka flytthjälp med oss på CamaService när du ska flytta med barn så slipper du inte bara det tunga arbetet och flytt stressen på flyttdagen. Du får även möjligheten att vara närvarande med de som betyder mest för dig. Du och dina barn kan enkelt åka och ta en fika eller kolla på en biofilm medan vi sköter flytten! Välkommen till CamaService!